Huidige nummer

Abonneren

Het Tijdschrift voor Psychiatrie is al meer dan 60 jaar het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift op het gebied van psychiatrie. Met een abonnement blijft u op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen.
Bekijk onze abonnementenAbonnementen
Bekijk ons aanbod aan online accreditatie toetsen

Nieuwe artikelen

Referaat

Risico op gewelddadig gedrag bij patiënten met schizofreniespectrumstoornissen

EDITIE 2022/9
10 oktober 2022
L. Kuipers, L.C.S. Smallenburg

Hoewel veel patiënten met schizofreniespectrumstoornissen nooit met politie of justitie in aanraking komen en zij vooral een verhoogd risico hebben om slachtoffer te worden van geweldpleging, leiden psychotische ontregelingen bij sommige patiënten...

Lees verder
Ingezonden brief

Reactie op ‘Het veronachtzaamde ‘zelf’ bij schizofrenie’

EDITIE 2022/9
16 september 2022
J.A.M. de Kroon

Het essay ‘Het veronachtzaamde ‘zelf’ bij schizofrenie’ van De Haan en Berendsen in het Tijdschrift voor Psychiatrie van augustus 2022 heeft mij aangenaam verrast. Het komt niet vaak voor dat het in dit tijdschrift gaat over het zelf of over het ‘...

Lees verder

Auteursrichtlijnen

U wilt uw artikel publiceren in het Tijdschrift voor Psychiatrie

Kunstwerk cover

Kunstwerk cover

Hil Blokhuys

Zonder titel

linosnede

38x57 cm

www.yellowart.be

Hoofdredacteur

Rien Van is werkzaam als opleider psychiatrie bij Arkin en directeur behandelzaken van het NPI, onderdeel van Arkin. Hij is gespecialiseerd op het gebied van depressie en persoonlijkheidsstoornissen en psychoanalytisch psychotherapeut (supervisor) bij de NVPP. Andere aandachtsgebieden in onderwijs zijn management en beleid, en opleiding.

Ontmoet de redactie

E-mail alert

Bij het verschijnen van een nieuwe editie, versturen wij op verzoek een e-mail alert met daarin de hoofdpunten van het nieuwe nummer. Wilt u dit ontvangen?

Meld u hier aan